Katten

Tot nader bericht nemen wij helaas geen katten aan

Wij hebben 30 cattery voorzien van kattenbak, mandje met deken en eten en drinken.Deze worden gebruikt wanneer u uw kat brengt bij ons.Wanneer ze gewend zijn aan hun nieuwe omgeving d.w.z. goed eten en drinken, mogen ze naar één van de grote kattenkamers (+/- 32m² per verblijf) voorzien van mandjes,kleedjes, stoel, banken, speeltjes, ligplanken waar ze heerlijk kunnen relaxen. In de kattenkamer verblijft uw kat in de groep samen met andere logees. Wij bieden in onze kattenkamers een huiselijke sfeer aan voor uw kat, waar ze vrij kunnen rond lopen en liggen.

De dieren hebben een uitloop naar een ruim opgezet (+ 10m² per verblijf) overdekt buitenverblijf voorzien van klimpalen en ligplanken.

WAT KUNNEN WIJ U BIEDEN ?

  • Schone en frisse verblijven, volledig betegeld. Met een uitloop naar buiten voorzien van een klimboom en ligplanken gelegen in de zon
  • C.V. en vloerverwarming
  • Luchtafzuiging
  • Veel daglicht
  • gezellig ingericht met stoelen, banken, kussens en hangmatjes
  • Wij voeren ROYAL CANIN.
  • Wanneer uw kat dieetvoer gebruikt, wilt u dit dan in afgepaste dag porties, voorzien van de naam van de kat en de naam van de eigenaar, meenemen.DSC05955

VERPLICHTE VACCINATIES:

Niesziekte 1 keer per jaar, kattenziekte 1 keer in de drie jaar.

vaccinatie-schema-kat-nieuw-nieuw

(Rabiës is voor in het dierenhotel niet van toepassing)

LET OP: Indien uw kat nog nooit is ingeënt of de laatste enting is meer dan een jaar oud, moet uw kat (opnieuw) geënt worden ! Deze enting moet na 3 weken herhaald worden. De enting mag niet jonger zijn dan 3 weken bij aankomst in ons hotel. Twee dagen voor brengen ontvlooingsmiddel geven en ontwormen.

Bij twijfel kunt u ons altijd bellen! Of mailt u naar ons een foto van de gedane entingen dan kunnen wij goed beoordelen of het in orde is

WAT VERSTAAN WIJ ONDER EEN GELDIG VACCINATIEBEWIJS: De datum van inenting dient minimaal 2 weken te liggen vóór de datum van opname en dient te lopen tot minimaal 3 weken ná einddatum van het verblijf. Indien hier NIET aan is voldaan, kunnen wij uw dier(en) niet opnemen in het pension.

HEEL BELANGRIJK:

Door uw dier(en) bij ons in het hotel te laten logeren, geeft u blijk van vertrouwen in ons dierenhotel
Wij op onze beurt, zullen al het mogelijke doen om het verblijf voor uw dier(en) zo prettig mogelijk te maken.

Vergeet u echter niet dat wij onmogelijk huis en gezin voor de dieren kunnen vervangen. Het kan slechts een zo veilig mogelijke opvang voor uw dier zijn tijdens uw afwezigheid.

Dieren die niet correct zijn ingeënt kunnen tot onze spijt niet in pension worden opgenomen. Bij het opnemen van uw huisdier dient u het vaccinatieboekje te overleggen met de juiste inentingen. Dieren die in een pension verblijven dienen conform de wet aan een aantal eisen te voldoen. Elk dier dat in pension komt, moet volledig zijn gevaccineerd, dat wil zeggen, de katten moeten gevaccineerd zijn tegen kattenziekte en niesziekte.

Net als een griepvaccinatie geeft  de niesziektevaccinatie geen 100% zekerheid dat uw kat geen niesziekte kan oplopen. Katten met een verminderde weerstand, kunnen ondanks vaccinatie toch nies ziek worden, al zijn de verschijnselen in de meeste gevallen veel milder dan bij een niet-gevaccineerde kat. Uiteraard wordt in dat geval onmiddellijk gestart met behandeling met medicijnen en is de kat vaak na een week weer helemaal de oude.

Categorieën katten met verminderde weerstand:
1. Kittens.
2. Bejaarde katten.
3. Stressgevoelige katten.

De tijdelijke verandering van leefomgeving kan stress veroorzaken met als resultaat een verminderde weerstand. In deze periode zijn de genoemde katten kwetsbaarder voor het virus wat de niesziekte veroorzaakt.

katten2

 

Medicijnen
Indien uw kat medicatie nodig heeft, verzoeken wij u voldoende medicijnen mee te geven met duidelijke gebruiksaanwijzingen.

PARASIETENBESTRIJDING: Elke hond of kat heeft (helaas) wel eens een vlo (en kan dan vervolgens ook lintwormen krijgen). Wij verzoeken u dan ook uw dier vooraf hierop te controleren en zo nodig de vlooien en eventuele wormen te bestrijden. Om onze dierverblijven vlo-vrij te houden en wormbesmetting te voorkomen, controleren wij regelmatig alle dieren op parasieten. Indien bij uw dier parasieten worden geconstateerd, worden deze onmiddellijk en consciëntieus bestreden.

* We vragen uw begrip voor het feit dat wij de kosten van zowel medische behandeling of parasietenbestrijding bij u in rekening brengen, wanneer u het dier komt ophalen.