Honden

 

WAT KUNNEN WIJ U BIEDEN:

  • Schone en frisse verblijven, volledig betegeld, met mand en deken
  • Vloerverwarming
  • Luchtafzuiging
  • Voldoende daglicht
  • Crèche voor honden
  • Grote speelweides met kunstgras en bomen
  • Borstelbeurt (indien dit gewenst is voor het vachttype van uw hond)
  • Kennels voorzien van mand en deken
  • Wij voeren ROYAL CANIN. Wanneer uw hond dieetvoer gebruikt, wilt u dit dan in afgepaste dag porties, voorzien van de naam van de hond en de naam van de eigenaar, meenemen.
  • Voldoende buitenlucht: de honden gaan 3 maal per dag onder begeleiding naar buiten. DSC05996.jpg 2

ONZE WERKWIJZE:

Wij maken in hoofdlijnen 4 groepen nl; Grote reuen, kleine reuen, grote teven, kleine teven. Oudere honden zullen wij met elkaar plaatsen

Ze gaan 3 keer per dag naar buiten

‘s morgens, ‘s middags en ‘s avonds,1 uur per keer als het weer het toelaat.

Wij nemen geen risico honden zoals staffordshire of kruisingen van staffordshire aan. Andere honden die in deze categorie vallen alleen na telefonisch overleg.

 

Wij beschikken over eigen manden en dekens, eet en drink bakken, u hoeft dit niet mee te nemen.

Mocht u het toch fijn vinden voor uw hond de eerste dagen bij ons een eigen luchtje van thuis te hebben, legt u dan een paar dagen van te voren een oude badlaken/ handdoek in de mand en neemt u deze mee, u krijgt deze niet terug aangezien het bij ons in de wasmachine gaat en wij niet uit elkaar kunnen houden van wie wat is.

VERPLICHTE VACCINATIES:

Cocktail = (parvo, hondenziekte, leverziekte, leptospirose) PLUS de besmettelijke hondenhoest, vroeger bekend als ‘kennelhoest’= (Bordetella) d.m.v. enting deze is werkzaam vanaf 2 weken of neusvaccinatie werkzaam vanaf 3 dagen

Onze voorkeur gaat uit naar de neusvaccinatie omdat deze een betere en snellere bescherming biedt. Vaccinatie biedt geen 100% bescherming, maar voorkomt wel dat uw hond heel ernstig ziek wordt.

nieuwe-vacc-schema-hond-dec-2018

LET OP ! De entingen moeten minimaal 2 weken voor aankomst zijn gegeven, de neusspray is al werkzaam met 3 dagen, en is 1 jaar geldig. Twee dagen voor brengen ontvlooingsmiddel geven en ontwormen.

 

(rabiës is niet van toepassing in het dierenhotel)

Bij twijfel kunt u ons altijd bellen! Of mailt u naar ons een foto van de gedane entingen dan kunnen wij beoordelen of het in orde is

BELANGRIJK OM TE WETEN:

Door uw dier(en) bij ons in het hotel te laten logeren, geeft u blijk van vertrouwen in ons dierenhotel
Wij op onze beurt, zullen al het mogelijke doen om het verblijf voor uw dier(en) zo prettig mogelijk te maken.

Vergeet u echter niet dat wij onmogelijk huis en gezin voor de dieren kunnen vervangen. Het kan slechts een zo veilig mogelijke opvang voor uw dier zijn tijdens uw afwezigheid. Zo kan het gebeuren dat, een dier magerder wordt door vele beweging/ spelen met de andere honden,Het is voor de honden erg leuk en goed om in een roedel te leven. Dit is helaas niet zonder risico het kan gebeuren dat, ondanks de toezicht, tijdens bijvoorbeeld het spelen uw hond zich verwond . Door de andere dagindeling en het spelen met de andere honden zal uw hond bij thuiskomst moe kunnen zijn, dit kan wel 3-4 dagen duren. Heeft u vragen bij thuiskomst, neemt u a.u.b. contact met ons op.

WAT VERSTAAN WIJ ONDER EEN GELDIG VACCINATIEBEWIJS:

 Bij het opnemen van uw huisdier dient u het vaccinatieboekje te overleggen met de juiste inentingen.
Dieren die in een pension verblijven dienen conform de wet aan een aantal eisen te voldoen. Elk dier dat in pension komt, moet volledig zijn gevaccineerd, dat wil zeggen, de honden moeten gevaccineerd zijn tegen het parvovirus, hondenziekte, leverziekte, leptospirose, para-influenza én besmettelijke hondenhoest (vaccinatie of neusspray). Helaas is het zo dat de besmettelijk hondenhoest niet 100% dekkend is. Het zou kunnen dat ze het toch nog krijgen. U kunt dit vergelijken met de griepprik bij mensen.

De datum van inenting dient minimaal 2 weken te liggen vóór de datum van opname en dient te lopen tot minimaal 3 weken ná einddatum van het verblijf. Indien hier NIET aan is voldaan, kunnen wij uw dier(en) niet opnemen in het pension.

Medicijnen
Indien uw hond medicatie nodig heeft, verzoeken wij u voldoende medicijnen mee te geven met duidelijke gebruiksaanwijzingen.


PARASIETENBESTRIJDING
:

Elke hond of kat heeft (helaas) wel eens een vlo (en kan dan vervolgens ook lintwormen krijgen). Wij verzoeken u dan ook uw dier vooraf hierop DSC05890te controleren en zo nodig de vlooien en eventuele wormen te bestrijden. Om onze dierverblijven vlo-vrij te houden en wormbesmetting te voorkomen, controleren wij regelmatig alle dieren op parasieten. Indien bij uw dier parasieten worden geconstateerd, worden deze onmiddellijk en consciëntieus bestreden.

We vragen uw begrip voor het feit dat wij de kosten van zowel medische behandeling als parasietenbestrijding bij u in rekening brengen, wanneer u het dier komt ophalen.