Honden

 

WAT KUNNEN WIJ U BIEDEN:

  • Schone en frisse verblijven, volledig betegeld
  • Vloerverwarming
  • Luchtafzuiging
  • Voldoende daglicht
  • Crèche voor honden
  • Grote speelweides met kunstgras en bomen
  • Borstelbeurt (indien dit gewenst is voor het vachttype van uw hond)
  • Kennels voorzien van mand en deken
  • Wij voeren ROYAL CANIN. Wanneer uw hond ander voer of dieetvoer gebruikt, wilt u dit dan in afgepaste dag porties, voorzien van de naam van de hond en de naam en het adres van de eigenaar, meenemen.
  • Voldoende buitenlucht: de honden gaan 3 maal per dag onder begeleiding naar buiten. DSC05996.jpg 2

ONZE WERKWIJZE:

Wij maken in hoofdlijnen 4 groepen nl; Grote reuen, kleine reuen, grote teven, kleine teven.

Ze gaan 3 keer per dag naar buiten

’s morgens, ’s middags en ’s avonds,1 uur per keer als het weer het toelaat.

Dit geldt niet voor risico honden, zij blijven volledig apart, zowel in de kennel als de speelweide. Risico honden nemen wij niet aan in de kindervakanties.

VERPLICHTE VACCINATIES:

Cocktail = (parvo, hondenziekte, leverziekte, leptospirose) PLUS de besmettelijke hondenhoest, vroeger bekend als ‘kennelhoest’= (Bordetella) d.m.v.. enting of neusspray.

LET OP ! De entingen moeten minimaal 3 weken voor aankomst zijn gegeven, de neusspray is al werkzaam met 3 dagen, en niet ouder dan een jaar. Twee dagen voor brengen ontvlooingsmiddel geven en ontwormen.

Bij twijfel kunt u ons altijd bellen !

HEEL BELANGRIJK:

Dieren die niet correct zijn ingeënt kunnen tot onze spijt niet in pension worden opgenomen. Bij het opnemen van uw huisdier dient u het vaccinatieboekje te overleggen met de juiste inentingen.
Dieren die in een pension verblijven dienen conform de wet aan een aantal eisen te voldoen. Elk dier dat in pension komt, moet volledig zijn gevaccineerd, dat wil zeggen, de honden moeten gevaccineerd zijn tegen het parvovirus, hondenziekte, leverziekte, leptospirose, para-influenza én besmettelijke hondenhoest (vaccinatie of neusspray). Helaas is het zo dat de besmettelijk hondenhoest niet 100% dekkend is. Het zou kunnen dat ze het toch nog krijgen. U kunt dit vergelijken met de griepprik bij mensen.

WAT VERSTAAN WIJ ONDER EEN GELDIG VACCINATIEBEWIJS:

De datum van inenting dient minimaal 3 weken te liggen vóór de datum van opname en dient te lopen tot minimaal 3 weken ná einddatum van het verblijf. Indien hier NIET aan is voldaan, kunnen wij uw dier(en) niet opnemen in het pension.

Medicijnen
Indien uw hond medicatie nodig heeft, verzoeken wij u voldoende medicijnen mee te geven met duidelijke gebruiksaanwijzingen.


PARASIETENBESTRIJDING
:

Elke hond of kat heeft (helaas) wel eens een vlo (en kan dan vervolgens ook lintwormen krijgen). Wij verzoeken u dan ook uw dier vooraf hierop DSC05890te controleren en zo nodig de vlooien en eventuele wormen te bestrijden. Om onze dierverblijven vlo-vrij te houden en wormbesmetting te voorkomen, controleren wij regelmatig alle dieren op parasieten. Indien bij uw dier parasieten worden geconstateerd, worden deze onmiddellijk en consciëntieus bestreden.

We vragen uw begrip voor het feit dat wij de kosten van zowel medische behandeling als parasietenbestrijding bij u in rekening brengen, wanneer u het dier komt ophalen.